Aanbod

Cursus: "Taal voor jou en jouw kind: gebaren - spreken - communiceren"

TAAL

TAAL is de motor van ons hele zijn. Zonder taal geen communicatie, zonder taal geen contact, zonder taal geen muziek, zonder taal geen liefde, zonder taal zijn we nergens.

Taalvaardigheid (luisteren, spreken, lezen en schrijven) is namelijk de basis voor het deelnemen in de samenleving, voor zelfredzaamheid en zelfsturing.

Jouw kind is de wereld aan het ontdekken. De wereld, waarin zoveel te zien, horen, ruiken, voelen en te ervaren is. De wereld vol TAAL. Jouw kind gaat deze wereld met open blik tegemoet. Dat is ontzettend leuk en uitdagend, maar vaak ook spannend. Jij wilt jouw kind helpen deze wereld vol TAAL te ontdekken, hand in hand, stap voor stap.

Maar vraag jij je ook af hoe jij jouw kind optimaal kunt voorbereiden op deze wereld, waarin TAAL zo’n belangrijke plek inneemt? Want TAAL zit in alles wat we doen!

Ja? Meld je dan aan voor de cursus “TAAL voor jou en jouw kind: gebaren – spreken – communiceren” via hanneke@gebaarmee.nl.

Herken jij jezelf hierin?

 • Wil jij weten hoe en wanneer jouw kind leert praten?
 • Wil jij de juiste tools leren inzetten om jouw kind zo goed mogelijk te leren praten?
 • Wil jij weten wat er in het koppie van jouw kind omgaat?
 • Wil jij af van de boosheid, frustratie en onmacht die ontstaat doordat jouw kind niet duidelijk kan maken wat hij bedoelt?
 • Wil jij weten hoe je meer rust, regelmaat en duidelijkheid kunt brengen in je gezinssituatie?
 • Wil jij weten waarom goed leren praten zo belangrijk is voor de overige ontwikkelingsgebieden van jouw kind en voor de toekomst van jouw kind?

 

Ja, dat wil ik weten! Schrijf je dan snel in: hanneke@gebaarmee.nl.

 

Na de cursus:

 • weet jij wat en wanneer de belangrijkste mijlpalen zijn in de spraak – taalontwikkeling van jouw kind;
 • weet jij hoe en waarom jouw kind communiceert;
 • weet jij welke effectieve strategieën je in kunt zetten om jouw kind zo goed mogelijk te leren praten en begrijpen;
 • heb jij meer dan 70 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal geleerd en weet jij hoe je deze aan jouw kind kunt leren;
 • weet jij deze gebaren te integreren in alledaagse handelingen en tijdens spelen, zingen en voorlezen;
 • weet jij d.m.v. video coaching hoe je signalen van jouw kind kunt oppakken en weet jij hier op adequate wijze op te reageren in woord en gebaar;

 

Twijfel niet langer. Meld je aan: hanneke@gebaarmee.nl

 

Door de juiste balans tussen theorie en praktijk heb jij na de cursus dé tools in handen om jouw kind optimaal te ondersteunen in zijn spraak – taalontwikkeling. Je ervaart dat het contact intenser en intiemer is geworden, er is meer rust in jullie gezin en je ervaart meer plezier in de communicatie met jouw kind! Met deze cursus leg je een stevig fundament voor de taalontwikkeling van jouw kind en daarmee voor de toekomst.

Want TAAL is de basis voor een goede toekomst!

 

Ik verheug me erop jullie te ontmoeten!

Cursus aan huis

Wanneer je alleen met je gezin of samen met vrienden, kennissen of andere geïnteresseerden een cursus wilt volgen, dan is dat ook mogelijk in jouw huiskamer (reiskosten €0.35 per km).

Training voor Professionals

Deze training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders en andere professionals die werken met baby’s, peuters en kleuters. In overleg wordt een workshop of training op maat gemaakt, naargelang de behoefte van jullie doelgroep.